Holiday in Cuba

4-11 Augustus zijn we naar Varadero, Cuba geweest!


--Tuxpan Resort. All inclusive.--

Zaterdag vertrokken we om 13:15 en 's avonds, na een vlucht van 6 uur, landen we om 20:45 vanaf Calgary Airport.
We kamen om een uur of half elf aan op ons resort, waar we hongerig een tosti naar binnen hebben gewerkt, met daarbij een lekkere cocktail :) Daarna gingen we een kijkje nemen in de discotheek op het resort, maar daar was niet zo veel te beleven, dus na een paar drankjes zijn we naar bed gegaan.

Zondag hebben een we lekkere relax dag gehad op het resort. Lekker bij het zwembad liggen, zwemmen, zonnebakken en lekkere cocktails drinken (de Mojito was uiteindelijk onze favoriet)

Maandag zijn we naar de Varadero Flee Market geweest op 15 avenue. Dit was erg leuk en super warm! Ze hebben in Cuba zulke grappige taxi's; allemaal hele oude (en goed onderhouden) auto's. Wij zaten in een 1929 Ford. Ook hebben ze grappige ronde taxi's --> Cuba Coco Taxi's genaamd.
Toen we weer terug op ons resort waren zijn we het zwembad ingedoken om af te koelen. 's avonds hebben we heel gezellig met een groepje Chilenen en 2 Canadese meisjes gezeten. Er was een show, net als elke avond. Maar deze keer was het met het publiek en het was "Mr. Tuxpan", een wedstrijd over wie Mr Tuxpan werd voor de week. En, erg fijn, IK werd uit het publiek gepikt door 1 vd mannen, ik leek blijkbaar het meest op Rhianna (wist niet dat ik zo bruin verkleurd was B-) lol) maarja toen moest ik mee doen in een race "balloon dry hump popping", umm ja... Gelukkig had Myles het te druk met andere dingen dus er zijn geen genante foto's, maar iets als het tekeningetje beneden... ERG embarrissing!

Dinsdag zijn we met de Catamaran weg geweest. Heerlijk relaxed in de zon liggen met open bar. Als eerste gingen we naar de dolfijnen. Hier kwam je met een dolfijn op de foto en voor een fooi kon je ook een rondje met de dofijn zwemmen :) -wat we natuurlijk hebben gedaan! Daarna gingen we ergens anders heen om te snorkelen. Vlakbij waar we snorkelden was het onbewoonde eiland waar we heen gingen voor kreeft of kip en daarna bleven we daar een tijdje. Het was een heel erg mooi strand, waar je lekker kon zwemmen. Alleen.... ik werd geprikt door een kwalletje!! Er zijn daar allemaal kleine kwalletjes in het water. Er werd ons verteld dat de meesten dood zijn en dat ze je niet prikken... Mijn bil heeft een levende gevonden hoor! (voelt net als een wespe steek, ugh -_- )

Woensdag hebben Myles en ik een lekkere massage gebookt. Het was heerlijk, full body massage voor een uur! Zo grappig, je wordt natuurlijk ingesmeerd met olie. Dus ik ging eerst en ging daarna naar het strand op Myles wachten (die was na mij). Myles komt aan op het strand (7 minuutjes lopen ofzo)... Helemaal rood! Haha, in die 7 minuutjes naar het strand lopen was hij door de olie helemaal verbrand!

Donderdag zijn we op Jeep Safari geweest! Als eerste gingen we naar een grot: Cueva Saturno. Hierin kon je zwemmen, erg bijzonder om te doen :)
Daarna gingen we snorkelen! Dat was heeeelemaal geweldig. We kregen flippers aan en met de groep gingen we een heel eind zwemmen, door koraal. Allemaal visjes en heel erg mooi om te zien! Toen gingen we door Matanzas (de provincie)  rijden en door de hoofdstad en gingen we opweg naar een echte Cubaanse boerderij. Hier kregen we suikerriet sap en super lekkere mango's, banaantjes en kokosnoot.
Cubaanse rum is gemaakt van suikerriet. Een halve kilometer verder op kregen we lunch en gingen we paardrijden -op zielige oude, magere paardjes :(

Vrijdag hebben we eerst lekker op het strand gelegen. Daarna gingen we jet-skieen! Het was 2 uurtjes, met tussendoor een stop op een eilandje. Hier hebben we een hermietkreeft, een schildpad en een krokodil vast gehouden! Helaas had ik mijn camera niet bij me :(..

Zaterdag was een relax, inpak dag en die avond gingen we weer weg. Om 18:00 werden we opgepikt en 's nachts waren we weer thuis in Red Deer.

Op weg naar het strand
Eerste avond

Eerste dag 
Op de markt
De Coco taxi

Even voor de foto :p
Eiland
Groepje van de Catamaran dag
Het onbewoond eiland




Balloon popping competition...






Check de mini banaan ^_^ (en rietsuiker sap)
Bij de boerderij
Wij op de zielige paardjes
Mojito's! :)

Wiii
It's a crab!
Myles zijn 'schat'
Snorkelen
Jet Ski!


Comments

Popular posts from this blog

Our summer 2021 so far

Chloe Grae Champion

Ons leventje deze eerste 3.5 maanden