Berrrrichtje!

Heyhey!

Het heeft eventjes geduurt, maar hier weer een berichtje van mij!
Het is hier koud... Vandaag (met windchill) -37 en de afgelopen dagen ongeveer gelijk geweest en zal ook nog paar dagen zo blijven, tot het "opwarmt" tot -16 (zonder windchill meegerekend..).
Dit is zo koud dat zelfs aan de BINNENkant van de ramen een dikke laag ijs zit! Ademen pijn doet, auto's ingeplugd moeten (om olie vloeibaar te houden bij motor), je je tank in ieder geval 3/4 vol moet hebben (zodat er geen condensatie komt die de leidingen dicht kan vriezen) en als je de voordeur van het huis open doet is het een en al stoom...
Tijdens werk ben ik gekleed in *lang ondergoed *4 lagen kleding + een dikke winddichte jas, sneeuwlaarzen (met schuimrubberachtig spul er in en [soms] hot-packs voor mn tenen!) een muts die alles bedekt behalve mn ogen en handschoenen (weet het NL'se woord niet) "Mittens", die waarbij alle vingers bij elkaar zitten, behalve de duim.

Daarom ook niet naar Heit, Mem, Beppe en Andrea gebeld afgelopen weekend, zoals ik had gezegd, was echt te koud om bij een telefoon buiten stil te staan bellen :s ... sorry..

Bedankt voor de kerstkaartjes/brieven! Beppe, Beppe, Pake, Betty&Jasper, Andrea en Jelkje!
En hmmm ik had zelfs een kaart van Sinterklaas himself...!

Alles hier, zowel in huis als buiten bij iedereen in de tuin als elke publieke gelegenheid (Shopping Malls) is in de Kerststemming! In sommige buurten zijn de huizen zo mooi verlicht dat het net sprookjeshuisjes zijn! Echt heel mooi om te zien! Daar is NL niks bij!
De afgelopen weekenden (zoals dat "hoort" hier met kerst) veel gebakken :D Nenaimobars, Shortbread, Chocolat Chip Cookies, Carrot Cake en aankomend weekend: een Gingerbread House! Erg leuk :)

Ze hebben hier geen 2e kerstdag, alleen kerstavond en 1e (enige-) kerstdag. We gaan naar Bragg Creek, waar Myles z'n broer woont, om daar met hele familie kerst te vieren en cadeautjes uit te wisselen (hadden voor $60,- lootjes getrokken).
Ook gaan we met onze huisgenootjes kerst vieren (hier voor $50,- lootjes getrokken) :) Dus wordt, al dan wel niet thuis [en de super gezellige kerst elk jaar] zoals gewent, vast wel een gezellig kerst.

Afgelopen dinsdagavond met 4 schapen en een ezel in Bethlehem gestaan :o ;) Een Junior High gelegen aan Crowfoot Trail, die alles in de stijl hadden van destijds en een markt en toneelstukjes hielden.

Mijn tussentijdse evaluatie op het werk/stage was goed, alles beoordeeld met "goed" en ze was zeer tevreden over me.

Zodra ik thuis kom (ben nu op stage) zal ik foto's uploaden!

Liefs Baukje!!

Comments

Popular posts from this blog

Our summer 2021 so far

Chloe Grae Champion

Ons leventje deze eerste 3.5 maanden